Et materiales isoleringsevne afhænger hovedsageligt af tre faktorer: Luftdensitet, varmekapacitet og konvektion. iCell Løs uld med sin høje densitet kombineret med høj inerti gør det til en fremragende isolering. Den høje tæthed og lufttæthed resulterer også i en fremragende lydisoleringsevne med den bedste varmekapacitet. Takket være densiteten og en vægt på omkring 50 kg pr. m³, f.eks. i vægge og skrå lofter, og andre lukkede konstruktioner, forhindres luftstrømme (konvektion) i isoleringen.
Med cellulose (papirisolering) er det muligt at bygge diffusionsåben, takket være celluloseuldens hygroskopiske egenskaber. I dag findes der flere anerkendte leverandører af systemer med dampbremser og vindplader/undertagsduge, der er udviklet til at danne en balanceret klimaskærm.
Bygningen ånder og bliver sundere og kan skabe et rigtig godt indeklima.
Installationsprocesser - hvordan det gøres
Arbejdsmiljøet og installationsteknologien for cellulosefiberuld har fordele for installatører, byggefirmaer og ejendomsejere. Der er intet spild, da det kun er den nøjagtige mængde materiale til hver konstruktion, der monteres, resterne af isoleringen tages hånd om og kan bruges i næste byggeprojekt.
Isoleringslagene er skabt uden samlinger og materialet kan med fordel anvendes i både gamle og nye byggerier. Installatøren har et markant bedre arbejdsmiljø, da iCell Løsuld hverken klør eller kradser.